Силна гръмотевична буря връхлетя късно през нощта във вторник района на Стара

...
Силна гръмотевична буря връхлетя късно през нощта във вторник района на Стара
Коментари Харесай

След мощната буря в Стара Загора: Какви са щетите в града

Силна гръмотевична стихия връхлетя късно през нощта във вторник региона на Стара Загора.
 Община Стара Загора
Паднали клони и дървета, както и наноси пясък и трошляк от улици и тротоари не престават да разчистват чиновници на Община Стара Загора.
 Община Стара Загора
Няма сигнали за потърпевши хора, излиза наяве от справката на Горещия телефон на администрацията, оповестиха от Общината.

Получени са над 70 сигнала през миналата нощ във връзка със затруднено прекосяване през улици, счупени клони на дървета, както и наводнени изби , търговски обекти, гаражи и липса на ток.
 Община Стара Загора
Предстои да се направи оценка на вредите. „ Община Стара Загора има подготвеност да покрие вредите , нанесени от стихията на автомобил, над който падна клон на дърво в централната част на града “, посочи зам.-кметът Йордан Николов.

Той акцентира, че главно проблем е основал изпълняваният сега огромен ремонт от ВиК сдружението в града.
 Община Стара Загора
Изкопите за замяна на водопровода и канализацията са прелели и земната маса се е свлякла в ниските точки на града, създавайки проблем при дъждоприемните шахти. Има и пропадания, затруднили прекосяването на моторни транспортни средства.
 Община Стара Загора
Над Стара Загора се изляха 41 литра на квадратен метър дъжд за към 2 часа , съпроводен със мощен вятър, голям брой гръмотевици и светкавици. По-ниските елементи на града - жп гарата и бул. „ Славянски “ бяха залети с вода.

" Петима души са били евакуирани при мощната стихия, която се развихри късно нощес в Стара Загора ". Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на Регионална дирекция " Пожарна и спешна сигурност и отбрана на популацията " Стоян Колев. Той изясни, че не е имало директна заплаха за живота им , само че те са потърсили помощ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР